Denk Ruim over interieur

Met Denk Ruim Over Interieur adviseer ik, Mirjam Jansen, zakelijke en particuliere klanten over het interieur van hun kantoor, bedrijfspand, school of huis. Vanuit mijn kantoor in Groningen en Blaricum werk ik voor opdrachtgevers in heel Nederland.

Wat kan ik voor u doen?

U kunt Denk Ruim Over Interieur inschakelen voor bijvoorbeeld:

  • Advies over de optimale (bouwkundige) indeling van uw kantoor of woning
  • Interieuradvies en -ontwerp, van een enkele ruimte tot een compleet gebouw
  • Het ontwikkelen van een interieurconcept voor een compleet huis, kantoor, gebouw
  • Ontwerp van maatwerkmeubilair en ruimtelijke oplossingen
  • Kleurconcepten
  • Procesbegeleiding tijdens het project

Esthetiek vind ik uiteraard heel belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is dat de inrichting aansluit op uw doel. Wilt u een prettige omgeving voor uw klanten? Een inspirerende en efficiënte werkomgeving voor medewerkers? Of een woning waarin u maximaal tot rust komt? Wat u ook wilt: de basis van mijn ontwerpen is in eerste instantie altijd een goed logistiek plan.

Binnen deze heldere basis is ruimte voor toeval, aanpassingen en toevoegingen. Ik probeer nét iets verder te denken dan uw eigenlijke vraag of opdracht. Denken met lef levert vaak verrassende oplossingen en onverwachte invalshoeken op, die de verwachtingen overtreffen. Natuurlijk blijf ik daarbij binnen de grenzen van wat afgesproken is en bent u degene die bepaalt.

Maatwerk met bijzondere materialen en kleuren

Ik kies veel voor maatwerkoplossingen, eerlijke materialen en onderscheidende kleuren. Die geven uw ruimtes een heel eigen sfeer en zorgen voor een optimaal gebruik. Het resultaat is harmonieuze of juist uitdagende omgeving om in te leven en te werken. Het is maar net waar u behoefte aan heeft.

Sinds 2002 werk ik onder de naam Denk Ruim Over Interieur. Na negen jaar bij Vos interieur in Groningen te hebben gewerkt als interieurontwerper voor particuliere opdrachtgevers, besloot ik zelfstandig verder te gaan.

Dat gaf mij de kans vanuit mijn eigen creativiteit omgevingen te creëren, geheel vrij en onafhankelijk van bestaande collecties. Want dat is de beperking die het werken voor een winkel nu eenmaal met zich meebrengt. Inmiddels leg ik mij meer en meer toe op het ontwerpen van unieke maatwerk interieurs, inclusief eigen meubelontwerpen, zodat mijn ontwerpen altijd een sterk eigen karakter krijgen.

Ik wil graag mijn opdrachtgevers inspireren en uitdagen om actief en kritisch mee te denken. Mijn ervaring is die werkwijze de meest persoonlijke, spannende en ook unieke ontwerpen oplevert!

Mijn grootste inspiratiebron is kunst in al zijn vormen. Van muziek tot schilderkunst, van mode tot architectuur. Ook bezoek ik graag festivals en voorstellingen. Door steeds creativiteit en vernieuwing op te zoeken en te beleven blijf ik scherp in mijn werk.

Een schilder als Mark Rothko was voor mij jaren geleden al een voorbeeld voor kleurgebruik, beeldhouwer Richard Serra bewonder ik enorm om zijn immense werken van prachtig cortenstaal. De kloeke vorm, de eenvoud, de ruimtelijkheid in contrast met de menselijke maat in zijn werk vind ik heel indrukwekkend. Dat is ook waar ik altijd naar zoek: de juiste verhouding tussen omgeving en mens!

Daarnaast is de natuur van grote invloed op mijn werk. Elke verhouding, elke kleurencombinatie of compositie in de natuur is inspirerend. Dat is voor mij de grootste uitdaging: een concept bedenken en uitvoeren dat ook intuïtief goed voelt en tot in de details klopt!