Bouwkundige herindeling woonhuis Groningen

Pin It

“Het maken van nieuwe plattegronden voor een twintiger jaren huis, afgestemd op de wensen van de bewoners.”

De bewoners zijn levensgenieters die houden van koken en gezelligheid. Dat bracht mij ertoe om de keuken actief bij de woonkamer te betrekken, zodat er een praktische ruimte ontstaat waarbinnen een prettige samenhang tussen zitten, eten en koken is gecreƫerd met de nadruk op comfort.

De hoge kastenwand in de keuken is met zijn opvallende kleur een echte blikvanger in de ruimte. De eerste verdieping geeft een ruimtelijke beleving. De blauwe wand maakt de verbinding tussen de slaapkamer aan de tuinzijde en werkkamer aan de straatzijde. De badkamer is tussen deze kamers als een blok in de ruimte geplaatst en de wanden zijn los van het plafond gehouden waardoor lange zichtlijnen ontstaan langs het plafond en middels de gang. De zolder heeft een functionele indeling gekregen bestaande uit een royale overloop, waskamer, logeerkamer en tweede badkamer.

Dit bericht is geplaatst in Particulier, Projecten. Bookmark de permalink.