Flexwerkplekken Coffeecompany Groningen

‘‘Een nieuw concept voor flexwerkplekken ontwerpen, in het verlengde van hun huidige imago en passend bij het pand uit 1661.’’

Als aanvulling op de CoffeeCompany heeft de eigenaar een concept voor flexwerkplekken bedacht, genaamd Coffee Company Flex. Het concept voor het interieur moest een verbinding leggen met het oorspronkelijke pand (voormalige kledingzaak Hensen) en tevens geschikt zijn voor andere franchisenemers. Coffee Company Flex bestaat uit twee ruimtes, een met (arbo-gekeurde) flexwerkplekken en een stijlkamer die dienst kan doen als vergaderruimte. In de ruimte met de flexwerkplekken zijn de oorspronkelijke bakstenen wanden weer tevoorschijn gehaald.

Hier zijn halfhoge gestuukte voorzetwanden voor geplaatst waar alle elektra in is weggewerkt. Door het gebruik van de oude eerlijke materialen (houten balken en bakstenen wanden) ontstaat er een no-nonsense en toch warme sfeer. Dat maakt de ruimte aantrekkelijk om in te werken en zorgt direct voor een mooi contrast van oude en nieuw. De stijlkamer heeft een gewaagde mix van stijlen, het streven was om de oude oorspronkelijke kantoorsfeer hier in een nieuwe look gestalte te geven. Zo is er een combinatie gemaakt van klassiek behang met eronder een lambrisering van warmgewalst staal. Ondanks de gewaagde combinatie van klassieke, industriële en karakteristieke elementen vormt de kamer een eenheid met een zeer onderscheidend karakter.