Hotelkamer Het Paleis Groningen

Hotelkamer in gastenverblijf “Het Paleis” in Groningen. Lowbudget project met een volledig maatwerk interieur. Uitgangspunt voor de inrichting was de kunststroming Colorfield-Painting.

Om de kamer te onderscheiden van de standaard anonieme hotelkamer hebben we het Groninger landschap als uitgangspunt genomen. Waarbij de identiteit van de omgeving terugkomt in de kamer. De voorgeschreven richtlijn voor de inrichting van de hotelkamer was de kunststroming Colorfield-Painting. Een stroming die zich kenmerkt door het gebruik van grote egale kleurvlakken.

Deze kleurvlakken komen terug in een horizontaal lijnenspel van kleuren die het Groninger koolzaadveld verbeelden. Dit lijnenspel is consistent doorgevoerd op de wanden, het plafond en in de handbeschilderde gordijnen uit Namibië. De indeling van de kamer wordt gekenmerkt door twee grote volumes die ook beide verwijzen naar het Groninger landschap. Als eerste de badkamer die volledig is bekleed met spiegels, een abstracte vertaling naar het water. De spiegels weerkaatsen ook het daglicht waardoor er een optisch verruimend effect ontstaat. Het tweede volume is een door DENK RUIM OVER INTERIEUR ontworpen multifunctionele kast met uitklapbureau, bergruimte en uitklap bed. De kast is volledig uitgevoerd in steigerhout als verwijzing naar de boerenschuur.